PROGRAMUL ERASMUS+ PROIECTUL NR.2015-1-RO01-KA219-015009_1

Explorând cultura populară în educație

În perioada 29.02.2016 - 04.03.2016, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”organizează timp de o săptămâna Exploring popular culture in education – Learning activities, în cadrul proiectului strategic Erasmus+ “Popular culture in school”, Project Nr: 2015-1-RO01-KA219-015009-1. La activitățile de învățare participă 21 de elevi și 8 profesori de la Fundacio Escolapie – Spania, Nösnäs gymnasiet – Suedia, Karabaglar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu - Turcia, profesori și 21 de elevi de la CN Mircea cel Bătrân, Râmnicu Vâlcea - România.

Pe durata activităților de învățare, elevii din cele 4 tări vor lucra în echipe mixte, iar orele vor fi coordonate de membrii echipei de proiect din România: Mărăndici Tatiana, Fărcășanu Antoaneta, Haller Antonia, Conea Daniela, Barbu Marcela, Anca Tulugea ș Mărgărit Marius. Programul este focusat pe tema centrală a proiectului – cultura populară, influența ei asupra noastră și modalitatea de a o utiliza constructiv pe durata activităților de predare- învățare. De asemenea, este inclusă o vizită de studiu la Muzeul Satului Vâlcea și la Sibiu cu tema ,,Arhitectura de la tradițional la modern'', pe durata vizitei elevii vor avea sarcini specifice de realizat. În ultima zi va fi evaluarea activităților, echipele de elevi vor prezenta proiectele realizate ca urmare a cunoștințelor acumulate în cadrul programului de învățare.


Întâlnire transnațională 1-3 decembrie 2015

La Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" a avut loc la începutul lunii decembrie 2015 prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Erasmus + “Popular culture in school” nr. 2015-1-RO01-KA219-015009-1. La întâlnire au participat șase profesori din Turcia, Spania și Suedia, membrii echipei de proiect și elevii grupului țintă din Colegiul Național „Mircea cel Bătrân".

Pe durata întâlnirii, echipele de proiect din România, Turcia, Spania și Suedia, au prezentat sistemele educaționale din țările de proveniență, au ales logo-ul proiectului, au purtat discuții referitoare la conținutul paginii web a proiectului. De asemenea, au fost stabilite perioadele pentru mobilitățile elevilor și pentru următoarele întâlniri transnaționale. Au fost stabilite detalii referitoare la activitățile ce urmează să fie implementate și au fost distribuite sarcini specifice fiecărui partener.

„A fost o colaborare foarte bună, fiind atinse toate obiectivele vizate în agenda întâlnirii. Partenerii străini au fost încântați de ospitalitatea noastră și impresionați de prestanța profesorilor și a elevilor din școala noastră. A fost ales logo-ul proiectului, prin votarea celui mai reprezentativ logo din propunerile fiecărui partener. În această perioadă lucrăm intens la pagina web a proiectului”, a mărturisit prof. Tatiana Mărăndici, coordonatoarea proiectului.

Profesorii care au venit în România pentru schimbul de experienţă au fost: Gulsah Zuguranlar şi Ersan Karatasli de la Karabaglar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Turcia, Davinia Regal Romero şi Paula Calvo Lopez e la Fundacio Escolapies Spania, Anna Maderner şi Therese Westby de la Nosnas Gymnasiet Suedia.

„Aceste proiecte sunt cei mai buni ambasadori ai ţării noastre pentru că am dovedit că putem schimba percepţia europenilor despre noi, românii!”, a mai mărturisit prof. Tatiana Mărăndici, coordonatoarea proiectului.

Mai multe fotografii...

Proiectul Popular culture in school este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+ . Acest material reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția Comisiei Europene sau a Guvernului României.